WARTBURG 1.3 TOURIST

1.3 -mallin esite Wartburgin joutsenlauluna. Yli 25 vuoden hiomisen tuloksena malli sai taas kerran uuden faceliftin, uuden myllyn (!) ja mm. farmarin 'upeasti' toteutetun takaluukun kahvan. Olisiko kukaan vuonna 1966 voinut uskoa, että vielä vuonna 1989... Ei. Ei kukaan.

(C) VEB Automobilwerk Eisenach - DDR 1989
We´ll be missing you

 

VALITSE KOKONAISEDULLINEN WARTBURG

Saksan Demokraattisen kansantasavallan kovin mainostoimisto pistää länsimaiden edustajat hiljaiseksi tällä ällistyttäviä kuvamanipulaatioita sisältävällä esitteellä. Katso miten Warre on poikittain Helsingin Espalla tai miten se muuttuu kääpiöautoksi Kauppatorilla!

Huomaa: Kuvien katsomiseen tarvitaan 3D lasit

 

15 VUOTTA VANHALLE AUTOMALLILLE UUSI TUOTEHAHMO

Pojilla oli 80-luvulla ongelma: miten mainostaa ikuisuuden myynnissä ollutta tuotetta, jolle kaikki vain repeilee? Lue todistusaineistoa Warren mainonnan psykologisista salaisuuksista.

(C) Suomen Ilmoituskeskus Oy ILMO

 

WARRE. REILUMMAN ELÄMISEN AUTO

Warre on reilumman elämisen auto. Sillä elät leveämmin ja ajat tilavammin. Ja sokerina pohjalla: yli 15 vuotta myynnissä ollut 353W ei pode lastentauteja... Se selättää myös talven! ...Ja hei, Nukkumatin kaverikin ajaa Warrella!

(C) Haka-Auto Oy 1983. R.I.P.

 

WARTBURG TRANS

Saksankielinen esite Wartburg Transsista, joka oli
DDR:n vastaus lännen palvomalle El Caminolle. Avolavan pituus oli 170cm ja kantokyky 500kg.

(C) VEB Automobilwerk Eisenach - DDR 198X.

 

 

UUSI WARRE PLUSSA 1982

Vuonna 1982 myyntiin tuli todellinen huipputuote: tuunattu ja hoonattu Warre Plussa ´82! Ostamalla tämän auton sait K-kaupasta aivan dailynä plussaa ja Väiskin viikonlopuksi käyttöösi.

Varoitus: Materiaali aiheuttaa vakavaa warrekuu-metta (diagnoosi voi sekoittua viidakkokuumeeseen).

(C) Uusi Suomi R.I.P.

 

WARREN OMISTAJANA

Oletko ajatellut miten paljon Sinulla olisi, ellei autosi maksaisi niin paljon? Osta Warre ja lähde etelään! Tämä mainos kertoo miten se on mahdollista.

 

(C) VARA-HAKA OY 1981

  1970-LUKU  
 

...JARKEVA RATKAISU

VEB Automobilwerk Eisenachin ...Lopullinen Ratkaisu(?) vuodelta 1977. Tästä esitteessä saat kattavan propaganda pläjäyksen miksi Wartburg 353W on asettanut autoilulle uudet pohjat.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

HANKI SINÄKIN JÄRKIHINTAAN LUOTETTAVA KULKUNEUVO

Kun ostat järkihintaisen Warren, jää Sinulla rahaa muuhunkin käyttöön...

 

(C) VARA-HAKA OY 1977

 

WARTBURG. RAHA JA HYÖTY TASAPAINOSSA

VEB Automobilwerk Eisenachin supertuote,
Wartburg 353W painaa vaa'assa enemmän kuin
12900 mummoa. Tutustu ja vertaile.

(C) VARA-HAKA OY 1976

 

353W VÄRIKARTAT 1977

353W:n täydelliset värikartat vuodelta 1977(?). Mukana myös verhoilujen vaihtoehdot, kaikissa väriloistoissaan. Siitä vain valikoimaan itselle mieluisin kombinaatio ja sitten tilausta sisälle! DDR:ssä auto oli allasi 'parhaimmillaan ' jo 10 vuoden päästä. Toivottavasti suosikkivärisi ei vaihtunut tässä ajassa...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

353W VÄRIKARTAT 1976

Lisää Wartburgin värikarttoja vuodelta 1976(?). Mukana luonnollisesti myös verhoilujen vaihtoehdot, kaikissa väriloistoissaan. Siitä vain valikoimaan itselle mieluisin kombinaatio ja sitten tilausta sisälle! DDR:ssä auto oli allasi 'parhaimmillaan ' jo 10 vuoden päästä. Toivottavasti suosikkivärisi ei vaihtunut siinä ajassa...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

TÄMÄ OLI HYVÄ VUOSI

Ylivoimaisen suuri tavaratila, ilmastoitu kori, ohitusvalovilkku, kuormituksen mukaan säädettävät lyhdyt, nopea hammastanko-ohjaus, jne! Katso ja hämmästy mitä kaikkea Wartburgin varustelu pitää sisällään.

(C) VARA-HAKA OY 1973

 

TURVALLINEN + KESTÄVÄ = JÄRKEVÄ

"Me vaimon kanssa katseltiin jo pitemmän aikaa sellaista meille sopivaa autoa. Ja nyt meillä on sitten Wartburg." Lue Kaukon tarina, miten itäauton taakka selätettiin ja pihaan saatiin Warre.

(C) VARA-HAKA OY 1973

 

353W:N SUOMENKIELINEN ESITE

Tämä esite jatkaa DDR:n psychologisella linjalla! Siinä todetaan mm. että Wartburg 353W on aivan omaa luokkaansa. Lyhyesti sanottuna tämä auto on lukuis-ten teknisten hienouksien summa. Moottori on käytännöllisesti katsoen täysin huoltovapaa, lukuunottamatta sytytysjärjestelmän säätöä. Joulu tulee kesällä ja voit osata oikeissa olosuhteissa lentää.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

NYKYAIKAISUUTTA KAIKISSA TOIMINNOISSA

VEB Automobilwerk Eisenachin suvereeni näyte ylistyksen ylivertaisuudesta. Tämä esite sisältää tajunnan räjäyttäviä tosiasioita huonoimman tuotteen paremmuudesta. Tappiot ovat voittoja ja velat saatavia, siksi Wartburg-henkilöauto on AWE-autoteollisuuden tuote parhaimmillaan. Se täyttää täydellisesti kaikki nykyaikaiselle autolle asetettavat vaatimukset ja toiveet.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

...NYT LEVYJARRUILLA

DDR 25 vuotta neljännesvuosisata hellittämätöntä kehitystyötä Wartburg-tuotannon parissa. Tämän historiallisen ajanjakson kuluessa on Eisenachin modernissa autoteollisuudessa tapahtunut jatkuvia edistysaskelia. 353W on nyt päivitetty mm. levyjarruilla ja muilla viimeistä huutoa olevilla heebeleillä!

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

JOKAMIEHEN AUTON VALINTAOPAS

Jokamiehen auton valintaopas jostain 70-luvun puolesta välistä. Tällä oppaalla pääset tekemään vertailun mitä vastinetta rahallesi saat? Tee vertailu huolella, sillä kysymyksessä on raha.

(C) VARA-HAKA OY

 

KAHDEKSAN VUOSIKYMMENTÄ WARTBURG AUTOJA

VEB Automobilwerk Eisenachin näyttöä edistyksellisyydestä. Ihmettele itse kuinka tämä Eisenachilaisen teollisuustuotteen kehittyminen nykyaikaiseksi henkilöautoksi on vakuuttava näyttö niistä ratkaisevista kehitysaskeleista mitä on tapahtunut nyttemmin Saksan Demokraattisen tasavallan 25-vuotistaipaleen aikana.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

WARTBURG 353

Wartburg 353:n suomenkielinen esite 70-luvun alusta. Tämä on ehtaa propagandaa alusta loppuun: Ihanteellinen alustaratkaisu, aktiivinen turvallisuus, mukavuutta, tilaa ja viimeisteltyjä yksityiskohtia!

Varoitus: Esite voi murtaa heikommat lukijat (ja sen jälkeen menet ostamaan Warren)

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

SAKSAN VIENTI - IFA MOBIL-REPORT

Suomenkielin esite DDR:n autoteollisuuden vientituotteista. Otsikkoina mm: Jatkuvaa mielenkiintoa Isossa Britanniassa, Hyvät myyntimarkkinat Jugoslaviassa. First we take Manhattan, then we take Berlin...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

TURVALLINEN KESÄT TALVET

VEB Automobilwerk Eisenach yrittää seuraavaksi hypnotisoida sinut ostamaan Warren! Esitteen aiheina mm. Wartburg 353 Turvallinen kesät talvet. Wartburg 353 Turvallisuutta kaikilla teillä. Wartburg 353 Kaikkia vaatimuksia vastaava. Wartburg 353 Kokonaisuutena täydellistä autonvalmistusta, jne. jne...

Varoitus: Esite voi aiheuttaa hengenahdistusta ja palaa kurkkuun!

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

KAHDEKSAN VUOSIKYMMENTÄ WARTBURG AUTOJA II

Lue miten Eisenachin autoteollisuuden kaikki kapasitetti on kohdistettu uuteen mallisukupolveen: Wartburg 353W on uusin automalli seuraavalle suunnitelmakaudelle. On se niin mahotonta.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR 1975

  1960-LUKU  
 

WARTBURG KNIGHT

Itä-Saksan supatuotetta myytiin myös engelsman-neille. Warren ehdottomasti paras ominaisuus oli, ETTEI siinä ollut Lucas:in sähköjä. Katso miten Knight -nimellä myytyä autoa mainostettiin 60-luvun lopulla.

(C) Industrial (London) Limited, JB- Edition

 

DER NEUE WARTBURG 1000

DDR:n mykistävät kuvamanipulaatiot kuvasarjana. Mukana mm. Warre ja pesät rannalla, Warre ulkomailla, Warre Fargonin metsässä...

HUOM: Kuvat näyttävät paljon paremmilta kovassa kännissä


(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

UUSI WARTBURG 1000

Saksan Demokraattisen kansantasavallan kuuluisin mainostoimisto pistää lännen edustajat taas hiljaseksi, tällä uskomattomia muotikuvia sisältävällä esitteellä. Koko roska on vielä suomeksi, joten et voi olla ostamatta tätä esimerkillistä tiennäyttäjää. Et voi!?

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

WARTBURG-UUTISIA N:O II 1965

Suomalainen asiakaslehti vuodelta 1965. Pääpaino on tietysti DDR:n autoteollisuuden huippu-uutuudessa: Wartburg 312-mallissa.

"Monessa suhteessa voidaan mallia 66' pitää täysin uutena, siinä on kuitenkin säilytetty perinteinen linjakas kori, joka on saavuttanut kaikkialla käyttäjien yksimielisen tunnustuksen tilavuutensa ja mukavuutensa asiosta."

(C) OY REGO AB

 

WARTBURG KUULUMISIA N:O 5

Suomenkielinen asiakaslehti vuodelta 1964. Mukana mm. Todistusaineistoa miten Rooma voidaan valloittaa Wartburgilla, paljon mummoja jouduit latomaan tiskiin 313 Sports Coupesta tai mitä uusi huolto-kuponkivihko pitää sisällään! Olet siunattu.

(C) OY REGO AB

 

WARTBURG KUULUMISIA N:O 3

Suomenkielinen asiakaslehti vuodelta 1958. Mukana tietoa mitä uutta on mallissa 1959, ja niitähän siinä piisaa kaikkiaan 20 kappaletta: uudet jarrut, synkronoitu vaihdelaatikko, uudet jouset jne. jne...

(C) OY REGO AB

 


WARTBURG KUULUMISIA N:O 1

Wartburg Kuulumisia ilmestyy nyt ensimmäisen kerran. Lehtisen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Wartbur-autojen saavutuksia, teknillisiä ominaisuuksia, uutuuksia y.m. Wartburg autoiluun liittyviä seikkoja.(C) OY REGO AB

 

WARTBURG 1000 PUOLAKSI

Polakkien esite pursuaa muodikkaita kuvia elämästä Warren rinnalla: Warre ratsastamassa, Warre loikkaamassa lentokoneella länteen, Warre treffeillä, Warre purjehtimassa... tällä pelillä elämä siis hymyilee!

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

WARTBURG 311 SUOMEKSI

Suomenkielinen 311-mallin esite vuodelta 1962. Mukana kaikki kaunottaret Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)

 

WARTBURG 311 SUOMEKSI

Suomenkielinen 311-mallin esite vuodelta 1961. Tässäkin esitteessä mukana kaikki variaatiot Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)

 

311 BROSCHÜRE

LIMITED EDITION: Saksankielinen Wartburg 311-mallisarjan esite vuodelta 1961. Mukana kaikki variaatiot Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)


 

311 MAINOS VUODELTA 1959

Vahva - varma - vauhdikas - nämä sanat ovat totuttu sijoittamaan Warren yhteyteen. (AKA!) Katso Regon mainos vuodelta 1959, jostain tuntemattomasta lehdestä. Mainoksessa esiintyvän ceissin henkillöllisyys on myös epäselvä.

(C) OY REGO AB 1959

 

WARTBURG 313 SPORT COUPE 1957

Saksankielinen esite Wartburg 313 Sport Coupesta, joka oli DDR:n vastaus lännen palvomalle Mercedes-Benz 300SL -mallille. 313-malli voitti lopulta kolme kansainvälistä palkintoa muotoilunsa ansiosta, joten moni kakku on päältä kaunis.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

  SPECIALS  
 

TRABANT 601 - SUOMENKIELINEN ESITE

Kaikki rakastivat Vauhtipahvia! Olihan Trabant Duroplast-korillaan aikansa hi(gh)techiä. Lyhyen akselivälin etuisuudet ja ajoneuvon pienet mitat tekivät Trabant 601:stä auton, joka vastasi täydellisesti nykyaikaisia liikenneolosuhteita ja tarjosi omistajalleen kaikissa liikenneolosuhteissa mitä suurimman turvallisuuden...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

TRABI -ESITTEITÄ VUOSILTA
1958 - 2009

Warre-Teamin foorumilla kymmeniä esitteitä Trabantin alkumetreiltä, aina Trabant nT -malliin.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

IFA F9

Saksankielisen IFA F9:n esiteen kannessa ollaan lähdössä pankista talla pohjassa. Lehtisestä löytyy myös tiedot mallin suorituskyvystä.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR 1954

 

IFA F9 CABRIOLET

Saksankielisen IFA F9 Cabrioletin esiteessä on selvää todistusaineistoa avoautoilun ylivertaisuudesta soidinmenoissa! Kaksi pesää on jo takapenkillä, mutta seuraava ceissi yrittää vielä tunkea kyytiin... IFA:lla elämä on yhtä kesää.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR 1953

 

BARKAS B1000

Saksankielinen Barkas -esite vuodelta 1971. B1000:ssa oli pakettiautolle edistyksellinen erillisjousitettu alusta, kun samanikäisessä Länsi-Saksan ylpeydessä Ford FK1000:ssa oli jäykät alustat edessä ja takana. Kantavuus yli tonnin, etuveto, 180 astetta astetta avautuvat kuormausovet = todellinen tulevaisuuden tuote (ja näillä mentiin seuraavat 30 vuotta...)

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

BARKAS B1000 KLEINBUS

VW ei ollut ainoa jolla oli oma Kleinbus! Lapsiperheitä rakastanut IFA-kombinaatti tarjosi DDR:n suurperheille tämän kahdeksanpaikkasen erikoisversion, jolla oli mukavaa mennä piknikille. Todellisuudessa mm. ruokakuljetuksiin naamioiduilla kleinbusseilla Stasi vei perheiden vanhempia kuulusteluihin suoraan kaduilta ja tälläisen takapenkillä on itketty monet itkut.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 

IFA L60 1218 4X4

IFA:n tehtaat eivät keskittyneet pelkästään 2-tahtisiin superkulkuneuvoihin, vaan MOBILE-DDR suolsi myös ulos maastokuorma-autoja. Kun olet kaatanut metsää Siperiassa ja klapit pitää viedä ihmisten ilmoille = L60:lla matkaan! Koneena 180hv 9.2L diesel.


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR

 

IFA L60 TROPENGETESTET

Toinen esite IFA L60:stä kun veitsi oli jo lähellä kurkkua. Kuten pressun tekstistä voit todeta, L60 on testattu (Siperian ohella) myös tropiikissa. Tälle laitteelle käy kaikki ja seuraavaksi kisaamaan Dakariin...


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR 1987

 

IFA W50 MILCHTANK

DDR:n kansa tarvitsee maitoa ja polttoainetta! Ei hätää, sillä IFA:n pojilla oli tähänkin ongelmaan juuri oikea työkalu - IFA W50 tankkiauto. Ihmettele itse tämä hieno saksankielinen esite vuodelta 1973.


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR