INFO: TEKNIIKAN MAAILMA - VIHDOINKIN NELITAHTINEN
DOWNLOAD:

80-luvun lopulla Wartburg painii todellisessa kuninkuusluokassa ja on Cadillacin, sekä Rolls-Roycen ohella maailman ainoa auto jossa on erillinen runko. Loppumetreillä 353:n saa nokalleen VW:n nelitahtisen 1.3l -moottoriln ja veret seisauttavan, yli 30%:n hinnankorotuksen.

Tämä on todennäköisesti viimeinen artikkeli mitä maamme lehdistössä uusista Wartburg-autoista kirjoitettiin. *SNIF*

(C) Tekniikan Maailma, 9/1989

 INFO: TEKNIIKAN MAAILMAN VERTAILUSSA SUOMEN HALVIMMAT
DOWNLOAD:

Tekniikan Maailman supervertailussa himotut itäautot: Wartburg 353W, Skoda 120L ja Lada 1200 L. Wartburg sijoittuu testissä mitallisijoille ja sitä kehutaan mm. sakkorys(s)äksi.

(C) Tekniikan Maailma, 1986

 INFO: TEKNIIKAN MAAILMAN TYYPIT 353W TOURIST
DOWNLOAD:

Tekniikan Maailman testaajat kehua repostelevat uudistunutta Touristia oikeen huolella! Farmarista löytyy kuulemma vähäisen tehon lisäksi muitakin matkanteon miellyttävyyttä vähentäviä tekijöitä. Pelottavien ajo-ominaisuuksien avulla Tourist sa(a)vuttaa muutamassa testikaarteessa kaikkien aikojen alhaisemmat kaarrenopeudet.

Warre kirjoittaa itsensä taas historian kirjoihin.

(C) Tekniikan Maailma, 4/1986

 
INFO: KÄYTETTYVÄHÄN RAHAN RATTAAT
DOWNLOAD:

Tuulilasin legendavertailussa Warre taistelee urheasti uusia sukupolvia vastaan! TL:n sankaritestaajt eivät kuitenkaan lämpene Helmelle ja Wartburgilla suoratkin ovat kuulemma kuin mutkia. Itä-Saksan huipputuote näyttää kuitenkin 0-400m kiihtyvyystestissä närhen munat.

(C) Tuulilasi, 9/1984

 INFO: KTF WARTBURG 353 TRANS
DOWNLOAD:

KTF -lehden esittelyssä Wartburg 353 Transylvania. Tässä DDR:n El Caminossa on kaikki kohdallaan ja Automobilwerk Eisenach täyttää uudella Trans-mallilla myös Sosialistisen Yhtenäisyyspuolueen taloudellisen strategian mukaisen vaatimuksen oman ulkomaanvientiosuutensa kasvattamisesta.

Lue suomennokset artikkelin lopussa!

(C) KFT 1/1984

 
INFO: KÄYTETTY WARTBURG 353W
DOWNLOAD:

Tuulilasin infopaketti käytetystä Warresta. Mukana hyödyllistä tietoa miten löydät juuri sinulle sopivan Helmen. Hintapörssi on myös huimaa luettavaa!

(C) Tuulilasi, 8/1981

 
INFO: KTF WARTBURG 353W MIT DETAILVERBESSERUNGEN
DOWNLOAD:

Vuonna 1981 sosialistisen suuryrityksen VEB Automobilwerk Eisenachin valmistuslinjalta rullasi miljoonas Wartburg-henkilöauto. Itä-Saksan KTF -autolehdessä juhlittiin aukeemakaupalla tätä autoilun suurta virtsapylvästä numerossa 7/1981.

Lue kaikki lehdessä olleet artikkelit vain WT:n sivuilta! Mukana myös suomennokset.

(C) KFT 7/1981

INFO: AUTO TEKNIIKKA JA KULJETUS, 12000 KM KOEAJO
DOWNLOAD:

Auto tekniikka ja kuljetus -lehden käsittämätön 12000km:n koeajo(?) Wartburg 353W Touristilla. Todisteiden mukaan kukaan ei kuollut koeajoa tehdessä mutta päästöjen aiheuttamat taudit jäivät Suomen ja DDR:n väliseksi valtionsalaisuudeksi. Artikkelissa kehutaan mm. tiloja, reilua maavaraa, hyvää lämmitystä ja halpaa hintaa.

(C) Auto tekniikka ja kuljetus, 1980?

 INFO: TUULILASIN VERTAILUSSA HALVAT VAIHTOEHDOT
DOWNLOAD:

Jos kädessäsi on reilut 15000 mummoa ja ne pitäisi sijoittaa auton ostoon, olet toden näköisesti kusessa. Hiljattain julkaistussa huippuvertailussa käytetty Datsun 100 Amppeerinen ottaa mittaa uudesta Wartburg 353W:stä.

(C) Tuulilasi 1980

 INFO: TM:N KOEAJOSSA 353W DELUXE
DOWNLOAD:

Wartburg on auto joka ei jätä ketään kylmäksi. Lähes jokaisella on siitä mielipide, useampikin. Lue mitä Warren De Luxor -mallista kirjoitettiin vuonna 1980.

(C) Tekniikan Maailma 6/1980

 INFO: FARMARIT VERTAILUSSA
DOWNLOAD:

Tällä kertaa 353W Tourist seikkailee Tuulilasin suuressa farmarivertailussa. Katso miten Warre pärjää kun kilpakumppaneina on tuplaten kalliimpia autoja. Onko kyseessä täydellinen raiskaus vai tuleeko DDR:n supertuote 'puskista'?(C) Tuulilasi 5/1980

INFO: 100 WARREN OMISTAJAA
DOWNLOAD:

Tuulilasi haastatteli 100 Warren omistajaa, ja tutki miksi joku ostaa Itä-Saksan kostajan omaksi murheekseen? Rahalla saa ja hevosella pääsee.

(C) Tuulilasi 1979
INFO: HALVIMMAT AUTOT TESTISSÄ
DOWNLOAD:

Tuulilasin vertailussa paskimm... siis halvimmat autot. Toisin sanoen, Warrella on taas mahdollisuus voittaa yksi vertailu!

(C) Tuulilasi 6 / 1978 

INFO: TM 50000 KM:N KESTOTESTI
DOWNLOAD:

TM:n sankarikuskit ajoivat Wartburg 353W:llä kunnon rupeaman, eli täältä ikuisuuteen. 50tkm:n kestotestissä Warrea kehutaan rehellisesti: perkeleen kilinä, takakontti kuin myllyn jäljiltä, ovilukon ruuvit kiristetty jälleen jne...

Lue koko kestotesti alusta loppuun!

(C) Tekniikan Maailma 1977

Avaa kestotestin osa
1.. 2.. 3.. 4.. 

INFO: TUULILASIN 30TKM:N KESTOTESTIN LOPPUARVOSTELU
DOWNLOAD:

Tuulilasin 30tkm kestotestissä Warren jokaiselta osa-alueelta kerrotaan hyvät ja huonot puolet. Hyvissä olosuhteissa auton jousitus tarjoaa kuulemma varsin mukiinmenevän matkustusmukavuuden. Kuopissa 353W on kuitenkin kuten mötkyt: Ohjaus lyö käsille, palautuvuus on huono ja tuntuma epämääräinen.

(C) Tuulilasi 1/1977
INFO: TM:N VERTAILUSSA VIISI VÄHITEN KALLISTA
DOWNLOAD:

Kovin paljon joutuu suomalainen maksamaan aivan alkeellisemmastakin kulkuvälineestä. Vuonna 1976 ei enään voitu puhua halpojen autojen vertailussa vaan mukana oli viisi vähiten kallista menopeliä.

Voi niitä aikoja kun halvimmat autot olivat melkeen kaikki takamoottorisia...!

(C) TM 1976
INFO: TUULILASIN KUUMA VERTAILU: MOSSE VS: WARRE
DOWNLOAD:

Vuoden 1976 kuumin uutuus Moskvits 1500 S kaksintaistelussa Wartburg 353W:n kanssa.

Lue tuleeko tästäkin vertailusta taas 'selkeetä' ykköspallia!

(C) Tuulilasi 1976

INFO: MOTTORI KÄYTTÖTESTAA
DOWNLOAD:

DDR:n autoteollisuus on elännyt liian pitkään 'eriössä'. Melkein kaikki toimii päinvastoin kuin yleensä: oven vetimen nupit, lämmittimen vivustot jne. Matkustajat joille Wartburg on tuntematon, raastavat ovenvetimiä yms. tahattomasti hajalle - tai oliko se toisin päin?

(C) Moottori 1973

 INFO: MOTTORI KÄYTTÖTESTAA 1. & 2. VÄLIAIKARAPORTTI
DOWNLOAD:

Wartburg Moottorin käyttötestissä, mukana 1. ja 2. välirapotti. Tsekkoslovakkialainen Svet Motour lehden mukaan 2-tahti Wartburg on tuotannossa ainakin vuoteen 1975, viitaten mm. viisivuotissuunnitelmiin...

(C) Moottori 1973

 INFO: KESTÄÄKÖ ITÄAUTO PAKKASTA
DOWNLOAD:

Tämä vertailu on todella in ice! Tuulilasin pakkasvertailussa kolme itäautoa: Wartburg 353 De Luxor, Skoda S100 ja Moskvitsh 1500M ja lopputulos? Se on jäätävä!

(C) Tuulilasi 1973

 INFO: WAKA WANHA WARTBURG
DOWNLOAD:

Edesmenneen Purje ja Moottori -lehden koeajo vuodelta 1973. Tästä lehdestä ei ole kukaan kuullutkaan ja siksi juttu on todellinen harvinaisuus. Waka Wanha Wartburg...

(C) Purje ja Moottori 1973 - R.I.P

 INFO: SUOMEN 4 TOISEKSI HALVINTA
DOWNLOAD:

Wartburg 353 ja Moskvitsh Elite taistelevat tällä kertaa Ranskan autoteollisuuden tuotteita vastaan. Voidaankin sanoa, että kaikki vertailun autot ovat unohdettuja - vai unohtuneita? - suuruuksia...

(C) Tekniikan Maailma 1972
INFO: KFT WARTBURG 353 TOURIST ESITTELY
DOWNLOAD:

Täydellisyyttä hipovaa tuotettakin voi parantaa, ja VEB Automobilwerk Eisenach julkaisee Touristiin sarjan yksityiskohtaparannuksia, joilla ajoneuvon käyttöominaisuuksia on hiottu entistäkin paremmiksi.

Lue uskomaton tarina, kuinka 3 vuoden palaveroinnin tuloksena VEB:in pojat saivat iskettyä Touristin takalasiin pyyhkijänsulan ja sitten tulikin mitallia rintaan! Suomennokset kuvasarjan lopussa.

(C) KFT 8/1969

 


 

INFO: 5 KANSANAUTOA VERTAILUTESTISSÄ
DOWNLOAD:

Viimeinkin vertailu jossa Warre ei voi jäädä viimeiseksi! Tekniikan Maailma pistää 5 eniten myytyä kansanautoa säälimättömään vertailutestiin. Mukana on kaikki 60-luvun hittituotteet: Ford Angiina, VW Kupla, Tippuri Rellu, Skodan 1000mb laajakaista ja tietysti kaikkien palvoma Wartburg 353!

(C) TM 19/1967 

INFO: AUTO JA LIIKENNE WARTBURG 1000
DOWNLOAD:

Tällä kertaa Auto ja Liikenne -lehti koeajaa uunituoreen tonnisen! Artikkelin mukaan Wartburgista on kuulemma muodustunut voittopuolisesti hyväksyttävä kuva... oi niitä aikoja!

(C) Auto ja Liikenne 1967 

INFO: TEKNIIKAN MAAILMA KOEAJAA WARTBURG 353
DOWNLOAD:

Tekniikan Maailma koeajaa DDR:n huippu-uutuuden, eli Wartburg 353:n. Vuonna 1967 nokalle odoteltiin kiertomäntämoottoria ja sitä ihmettä saatiin odotella lopulta hamaan tappiin asti. Mallisarja pysyi samanlaisena kuin paska Junttilantuvan seinässä, mutta oliko se hyvä edes syntyessään?

(C) TM 14/1967 

INFO: MOTOR ROAD TEST 9/1967
DOWNLOAD:

Englantilaisen Motor -lehden testissä Wartburg Knight Rider. Samassa galleriassa kaikki lehdessä olleet jutut Wartburgin supauutuudesta.

(C) MOTOR 9/1967 

INFO: TM KOEAJAA WARTBURGIN, VUODELTA 1956
DOWNLOAD:

TM:n koeajossa vuoden 1956 superuutuus: Wartburg 311. Kaikki viittaa siihen, että Wartburg on huolellisesti suunniteltu, kokeiltu ja valmistettu laatuauto, jolla itä-saksalaiset aikovat vakavisssaan osallistua yhä kiristyvään kilpailuun eri maiden autotehtaiden kesken.

(C) TM 8/1956

INFO: SOSIALISTISTA FUNKTIONALISMIA - WARTBURG 353
DOWNLOAD:

Mobilistin artikkelissa kahlataan 353:n syytelistaa läpi: Miten niin "vanhentunut" tuote saattoi pysyä tuotannossa niin kauan? DDR:n kommunistinen komentotalous muodosti poikkeavan arkitodellisuuden miljoonille itäsaksalaisille. Wartburg oli osa tätä todellisuutta.

(C) Mobilisti / 2005. 

INFO: WARTBURG 353 QUATTRO
DOWNLOAD:

Tuulilasin huikea kaksimoottorinen, nelivetoinen Wartburg 353. "Ehkä tämä ei ole maailman ensimmäinen nelivetoinen Warre, mutta taatusti ensimmäinen nelivetoinen ja suoralla kuutosella varustettu. Välissä on vain ohjaamo."

(C) Tuulilasi 7/1999.
INFO: WARTBURGILLA KESKI-EUROOPPAAN
DOWNLOAD:

SPECIAL: Warre Celebrity Kalevin "Pyhiinvaellusmatka Wartburgin syntysijoille". Uskollisena Matkakumppanina himottu välimalli 312 vm66.

(C) Klassikot 1/2009. Kiitokset Kalevi H:lle jutusta!

Avaa juttu tästäINFO: HARMAA VARPUNEN
DOWNLOAD:

Moottori -lehden esittelyssä "sämpylä", eli Wartburg 311 De Luxe. Sympaattinen, rakastettu ja usein myös vihattu Warre oli monen perheen ensimmäinen auto.

(C)Moottori 5/2008

Avaa juttu tästä
INFO: PALKITTUJEN KANSALAISTEN AUTO
DOWNLOAD:

Retro Auto Moto -lehden täydellinen, kattava ja tyhjentävä pläjäys Wartburgin historiasta. Mistä kaikki sai alkunsa ja millaisiin kyyneliin leikki lopulta päättyi?

(C) Retro Auto Moto 4/1998

Avaa juttu tästä
INFO: KOEAJOSSA WARTBURG 1000
DOWNLOAD:

Wartburg -merkkiin suhtautuminen oli vuosikymmeniä tietyissä piireissä yksioikoisen halveksivaa. Olihan kysymys "itäautosta" joiden tiedettiin olevan automaailman alinta kastia... Mutta miten auto otetaan vastaan 40 vuotta myöhemmin Mobilistin koeajossa?


(C) Mobilisti 1997

Avaa juttu tästä
INFO: KENTSUN WARRE 311 DELUX
DOWNLOAD:

Mobilistin juttu Kentsun Warresta. Wartburg 311 Limousine De Luxe luokiteltiin jo vuonna 1990 katoavan kansanperinteen edustajaksi ja muistuttaa olemassaolollaan ajasta jolloin "Suomi nousi pyörille".


(C) Mobilisti 1/1990

Avaa juttu tästä
INFO: BARKAS B1000
DOWNLOAD:

Retro Auto Motor -lehden artikkeli Itä-Saksan ykköspakusta ja sen värikkäästä historiasta. Barkas B1000 sai sekin lopulta nokalleen VW:n 1.3l -myllyn, mutta tämäkään ei pelastanut kehitysmaa-ajoneuvoa YT-neuvotteluissa. Ja niin vuonna 1991 viimeinen Barkas liukui tehtaan hihnalta historiaan. *SNIF*

(C) Retro Auto Moto 5/2000

Avaa juttu tästäINFO: MELKUS RS 1000
DOWNLOAD:

OldtimerPraxis -lehden juttu Melkus RS1000 -mallista. Auto oli DDR:n oma superauto, jota kuljetti viritetty Warren moottori.

(C) OldtimerPraxis 5/2004

Avaa juttu tästä


 

INFO: LEHTILEKKEITÄ HELMISTÄ
DOWNLOAD:

Katso kymmeniä lehtileikkeitä Warresta, kuljettajista ja tarinoista autojen takana. Foorumillamme voit lisätä mukaan myös omasi ja osallistua keskusteluun!


(C) STASI

Lue artikkelit täällä