INFO: WARTBURG 1.3 TOURIST
DOWNLOAD:

1.3 -mallin esite Wartburgin joutsenlauluna. Yli 25 vuoden hiomisen tuloksena malli sai taas kerran uuden faceliftin, uuden myllyn(!) ja mm. farmarin 'upeasti' toteutetun takaluukun kahvan. Olisiko kukaan vuonna 1966 voinut uskoa, että vielä vuonna 1989... Ei. Ei kukaan.

(C) VEB Automobilwerk Eisenach - DDR 1989. We´ll be missing you


INFO: VALITSE KOKONAISEDULLINEN WARTBURG
DOWNLOAD:

Saksan Demokraattisen kansantasavallan kovin mainostoimisto pistää länsimaiden edustajat hiljaiseksi tällä ällistyttäviä kuvamanipulaatioita sisältävällä esitteellä. Katso miten Warre on poikittain Helsingin Espalla tai miten se muuttuu kääpiöautoksi Kauppatorilla!

Huomaa: Kuvien katsomiseen tarvitaan 3D lasit

 
INFO: 15 VUOTTA VANHALLE AUTOMALLILLE UUSI TUOTEHAHMO
DOWNLOAD:

Pojilla oli 80-luvulla ongelma: miten mainostaa ikuisuuden myynnissä ollutta tuotetta, jolle kaikki vain repeilee? Lue todistusaineistoa Warren mainonnan psykologisista salaisuuksista.


(C) Suomen Ilmoituskeskus Oy ILMO


INFO: WARRE. REILUMMAN ELÄMISEN AUTO
DOWNLOAD:

Warre on reilumman elämisen auto. Sillä elät leveämmin ja ajat tilavammin. Ja sokerina pohjalla: yli 15 vuotta myynnissä ollut 353W ei pode lastentauteja... Se selättää myös talven! ...Ja hei, Nukkumatin kaverikin ajaa Warrella!

(C) Haka-Auto Oy 1983. R.I.P.


INFO: WARTBURG TRANS
DOWNLOAD:

Saksankielinen esite Wartburg Transsista, joka oli DDR:n vastaus lännen palvomalle El Caminolle. Avolavan pituus oli 170cm ja kantokyky 500kg.

(C) VEB Automobilwerk Eisenach - DDR 198X.INFO: UUSI WARRE PLUSSA 1982
DOWNLOAD:

Vuonna 1982 myyntiin tuli todellinen huipputuote: tuunattu ja hoonattu Warre Plussa ´82! Ostamalla tämän auton sait K-kaupasta aivan dailynä plussaa ja Väiskin viikonlopuksi käyttöösi.

Varoitus: Materiaali aiheuttaa vakavaa warrekuumetta (diagnoosi voi sekoittua viidakkokuumeeseen).

(C) Uusi Suomi R.I.P.INFO: ...JARKEVA RATKAISU
DOWNLOAD:

VEB Automobilwerk Eisenachin ...Lopullinen Ratkaisu(?) vuodelta 1977. Tästä esitteessä saat kattavan propaganda pläjäyksen miksi Wartburg 353W on asettanut autoilulle uudet pohjat.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 INFO: 353W VÄRIKARTAT 1977
DOWNLOAD:

353W:n täydelliset värikartat vuodelta 1977(?). Mukana myös verhoilujen vaihtoehdot, kaikissa väriloistoissaan. Siitä vain valikoimaan itselle mieluisin kombinaatio ja sitten tilausta sisälle! DDR:ssä auto oli allasi 'parhaimmillaan ' jo 10 vuoden päästä. Toivottavasti suosikkivärisi ei vaihtunut tässä ajassa...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 INFO: 353W VÄRIKARTAT 1976
DOWNLOAD:

Lisää Wartburgin värikarttoja vuodelta 1976(?). Mukana luonnollisesti myös verhoilujen vaihtoehdot, kaikissa väriloistoissaan. Siitä vain valikoimaan itselle mieluisin kombinaatio ja sitten tilausta sisälle! DDR:ssä auto oli allasi 'parhaimmillaan ' jo 10 vuoden päästä. Toivottavasti suosikkivärisi ei vaihtunut siinä ajassa...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 


 

INFO: 353W:N SUOMENKIELINEN ESITE
DOWNLOAD:

Tämä esite jatkaa DDR:n psychologisella linjalla! Siinä todetaan mm. että Wartburg 353W on aivan omaa luokkaansa. Lyhyesti sanottuna tämä auto on lukuisten teknisten hienouksien summa. Moottori on käytännöllisesti katsoen täysin huoltovapaa, lukuunottamatta sytytysjärjestelmän säätöä. Joulu tulee kesällä ja voit osata oikeissa olosuhteissa lentää.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 


 


INFO: NYKYAIKAISUUTTA KAIKISSA TOIMINNOISSA
DOWNLOAD:

VEB Automobilwerk Eisenachin suvereeni näyte ylistyksen ylivertaisuudesta. Tämä esite sisältää tajunnan räjäyttäviä tosiasioita huonoimman tuotteen paremmuudesta. Tappiot ovat voittoja ja velat saatavia, siksi Wartburg-henkilöauto on AWE-autoteollisuuden tuote parhaimmillaan. Se täyttää täydellisesti kaikki nykyaikaiselle autolle asetettavat vaatimukset ja toiveet.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 
INFO: ...NYT LEVYJARRUILLA
DOWNLOAD:

DDR 25 vuotta neljännesvuosisata hellittämätöntä kehitystyötä Wartburg-tuotannon parissa. Tämän historiallisen ajanjakson kuluessa on Eisenachin modernissa autoteollisuudessa tapahtunut jatkuvia edistysaskelia. 353W on nyt päivitetty mm. levyjarruilla ja muilla viimeistä huutoa olevilla heebeleillä!

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 


 


INFO: JOKAMIEHEN AUTON VALINTAOPAS
DOWNLOAD:

Jokamiehen auton valintaopas jostain 70-luvun puolesta välistä. Tällä oppaalla pääset tekemään vertailun mitä vastinetta rahallesi saat? Tee vertailu huolella, sillä kysymyksessä on raha.

(C) VARA-HAKA OY

 


 


INFO: KAHDEKSAN VUOSIKYMMENTÄ WARTBURG AUTOJA
DOWNLOAD:

VEB Automobilwerk Eisenachin näyttöä edistyksellisyydestä. Ihmettele itse kuinka tämä Eisenachilaisen teollisuustuotteen kehittyminen nykyaikaiseksi henkilöautoksi on vakuuttava näyttö niistä ratkaisevista kehitysaskeleista mitä on tapahtunut nyttemmin Saksan Demokraattisen tasavallan 25-vuotistaipaleen aikana.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 
INFO:WARTBURG 353
DOWNLOAD:

Wartburg 353:n suomenkielinen esite 70-luvun alusta. Tämä on ehtaa propagandaa alusta loppuun: Ihanteellinen alustaratkaisu, aktiivinen turvallisuus, mukavuutta, tilaa ja viimeisteltyjä yksityiskohtia!

Varoitus: Esite voi murtaa heikommat lukijat (ja sen jälkeen menet ostamaan Warren)

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 
INFO: SAKSAN VIENTI
DOWNLOAD:

Suomenkielin esite DDR:n autoteollisuuden vientituotteista. Otsikkoina mm: Jatkuvaa mielenkiintoa Isossa Britanniassa, Hyvät myyntimarkkinat Jugoslaviassa. First we take Manhattan, then we take Berlin...

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 
INFO:TURVALLINEN KESÄT TALVET
DOWNLOAD:

VEB Automobilwerk Eisenach yrittää seuraavaksi hypnotisoida sinut ostamaan Warren! Esitteen aiheina mm. Wartburg 353 Turvallinen kesät talvet. Wartburg 353 Turvallisuutta kaikilla teillä. Wartburg 353 Kaikkia vaatimuksia vastaava. Wartburg 353 Puhtain paperein kypsyyskokeesta. Wartburg 353 Selviää myös vaikeista ajo-olosuhteista. Wartburg 353 Kokonaisuutena täydellistä autonvalmistusta.

Varoitus: Esite aiheuttaa hengenahdistusta ja palaa kurkkuun

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 
INFO: KAHDEKSAN VUOSIKYMMENTÄ WARTBURG AUTOJA II
DOWNLOAD:

Lue miten Eisenachin autoteollisuuden kaikki kapasitetti on kohdistettu uuteen mallisukupolveen: Wartburg 353W on uusin automalli seuraavalle suunnitelmakaudelle. On se niin mahotonta.

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

INFO: WARTBURG KNIGHT
DOWNLOAD:

Itä-Saksan supatuotetta myytiin myös engelsmanneille. Warren ehdottomasti paras ominaisuus oli, ETTEI siinä ollut Lucas:in sähköjä. Katso miten Knight -nimellä myytyä autoa mainostettiin 60-luvun lopulla.

(C) Industrial (London) Limited, JB- Edition

 


INFO: DER NEUE WARTBURG 1000
DOWNLOAD:

DDR:n mykistävät kuvamanipulaatiot kuvasarjana. Mukana mm. Warre ja pesät rannalla, Warre ulkomailla, Warre Fargonin metsässä...

HUOM: Kuvat näyttävät paljon paremmilta kovassa kännissä


(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR
 


INFO: UUSI WARTBURG 1000
DOWNLOAD:

Saksan Demokraattisen kansantasavallan kuuluisin mainostoimisto pistää lännen edustajat taas hiljaseksi, tällä uskomattomia muotikuvia sisältävällä esitteellä. Koko roska on vielä suomeksi joten et voi olla ostamatta tätä esimerkillistä tiennäyttäjää. Et voi!?

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR
 
INFO: WARTBURG-UUTISIA 1965
DOWNLOAD:

Suomalainen asiakaslehti vuodelta 1965. Pääpaino on tietysti DDR:n autoteollisuuden huippu-uutuudessa: Wartburg 312-mallissa.

"Monessa suhteessa voidaan mallia 66' pitää täysin uutena, siinä on kuitenkin säilytetty perinteinen linjakas kori, joka on saavuttanut kaikkialla käyttäjien yksimielisen tunnustuksen tilavuutensa ja mukavuutensa asiosta."


(C) OY REGO ABINFO:WARTBURG KUULUMISIA N:O 5
DOWNLOAD:

Suomenkielinen asiakaslehti vuodelta 1964. Mukana mm. Todistusaineistoa miten Rooma voidaan valloittaa Wartburgilla, paljon mummoja jouduit latomaan tiskiin 313 Sports Coupesta tai mitä uusi huolto-kuponkivihko pitää sisällään! Olet siunattu.

(C) OY REGO AB

 

INFO:WARTBURG KUULUMISIA N:O 5
DOWNLOAD:

Polakkien esite pursuaa muodikkaita kuvia elämästä Warren rinnalla: Warre ratsastamassa, Warre loikkaamassa lentokoneella länteen, Warre treffeillä, Warre purjehtimassa... tällä pelillä elämä siis hymyilee!

(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 


 


INFO: 311 ESITE SUOMEKSI
DOWNLOAD:

Suomenkielinen 311-mallin esite vuodelta 1962. Mukana kaikki kaunottaret Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)

 


 


INFO: 311 ESITE SUOMEKSI
DOWNLOAD:

Suomenkielinen 311-mallin esite vuodelta 1961. Tässäkin esitteessä mukana kaikki variaatiot Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)

 


 


INFO: 311 BROSCHÜRE
DOWNLOAD:

LIMITED EDITION: Saksankielinen Wartburg 311-mallisarjan esite vuodelta 1961. Mukana kaikki variaatiot Coupesta, aina Kompiwageniin.

(C) DIE DEUTSCHE VOLKSPOLIZEI (DVP)


INFO: 311 MAINOS VUODELTA 1959
DOWNLOAD:

Vahva - varma - vauhdikas - nämä sanat ovat totuttu sijoittamaan Warren yhteyteen. (AKA!) Katso Regon mainos vuodelta 1959, jostain tuntemattomasta lehdestä. Mainoksessa esiintyvän ceissin henkillöllisyys on myös epäselvä.

(C) OY REGO AB 1959INFO: TRABANT 601 - SUOMENKIELINEN ESITE
DOWNLOAD:

Kaikki rakastivat Vauhtipahvia! Olihan Trabant Duroplast-korillaan aikansa hi(gh)techiä. Lyhyen akselivälin etuisuudet ja ajoneuvon pienet mitat tekivät Trabant 601:stä auton, joka vastasi täydellisesti nykyaikaisia liikenneolosuhteita ja tarjosi omistajalleen kaikissa liikenneolosuhteissa mitä suurimman turvallisuuden...


(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDR

 


 


INFO: BARKAS B1000
DOWNLOAD:

Barkaksen esite vuodelta 1971. B1000:ssa oli pakettiautolle edistyksellinen erillisjousitettu alusta, kun samanikäisessä Länsi-Saksan ylpeydessä Ford FK1000:ssa oli jäykät alustat edessä ja takana. Kantavuus yli tonnin, etuveto, 180 astetta astetta avautuvat kuormausovet = todellinen tulevaisuuden tuote (ja näillä mentiin seuraavat 30 vuotta...)


(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDRINFO: BARKAS B1000
DOWNLOAD:

VW ei ollut ainoa jolla oli oma Kleinbus! Lapsiperheitä rakastanut IFA-kombinaatti tarjosi DDR:n suurperheille tämän kahdeksan paikkasen erikoisversion, jolla oli mukavaa mennä piknikille. Todellisuudessa mm. ruokakuljetuksiin naamioiduilla kleinbusseilla Stasi vei perheiden vanhempia kuulusteluihin suoraan kaduilta ja tälläisen takapenkillä on itketty monet itkut.


(C) VEB AUTOMOBILWERK EISENACH - DDRINFO: IFA L60 1218 4X4
DOWNLOAD:

IFA:n tehtaat eivät keskittyneet pelkästään 2-tahtisiin superkulkuneuvoihin, vaan MOBILE-DDR suolsi myös ulos maastokuorma-autoja. Kun olet kaatanut metsää Siperiassa ja klapit pitää viedä ihmisten ilmoille = L60:lla matkaan! Koneena 180hv 9.2L diesel.


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR

 

INFO: IFA L60 TROPENGETESTET
DOWNLOAD:

Toinen esite IFA L60:stä kun veitsi oli jo lähellä kurkkua. Kuten pressun tekstistä voit todeta, L60 on testattu (Siperian ohella) myös tropiikissa. Tälle laitteelle käy kaikki ja seuraavaksi kisaamaan Paris - Dakariin...


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR 1987

 

INFO: IFA W50 MILCHTANK
DOWNLOAD:

DDR:n kansa tarvitsee maitoa ja polttoainetta! Ei hätää, sillä IFA:n pojilla oli tähänkin ongelmaan juuri oikea työkalu - IFA W50 tankkiauto. Ihmettele itse tämä hieno saksankielinen esite vuodelta 1973.


(C) VEB IFA-AUTOMOBILWERK LUDWIGSFELDE - DDR

 


 


INFO: GENEX DDR AUTO KATALOG
DOWNLOAD:

WT LTD EDITION : Genexin esite vuodelta 1977, jossa mukana kaikki Itäblokin valmistamat "Motor of Fame" tuotteet. Esitteestä löytyvät mm. Barkas, Saporoshez (luit oikein), Zastava, Volga, sekä luonnollisesti Wartburg 353W.

(C) Jauerfood AG / 1977